Reactii de cititori

Home » Reactii de cititori

am zis sa anim blogul cu diverse reactii pe care le gasesc pe net referitoare la poezie. si sa le comentam impreuna. aceasta reactie e postata de un licean de la G Cosbuc in urma unui eveniment ce a avut locul anul trecut acolo> lansarea colectiei de poezie underground No Name si a Scrisorilor din Arcadia de Octavian Soviany. iata impresiile> 

preluata de pe verbalmasturbate.blogspot.com

Recent am fost la un cenaclu de poezie moderna. Niste “poeti” adunati in fata noastra vorbind despre cum vor ei sa regenereze poezia prin propriile lucrari. Vai, ce scop nobil! Au aruncat cuvinte mari, cum ar fi “sensibilizarea maselor” si “adaptabilitatea poeziilor lor la societatea contemporana”. Asta au zis ei. Acum eu o sa va dau sablonul poeziilor lor, cel ce ar trebui sa atinga, sa sensibilizeze:
Vers(cel mai des despre lucruri foarte marunte sau despre propia persoana)
Vers
Vers
Penis
Insiruire de cuvinte(fara nici o legatura intre ele)
Penis
Organ genital
Vers
Vers
Insiruire de cuvinte
Vers
Penis
Tristete
Fara rima desigur. Asa vor ei sa revigoreze poezia?? Am plecat scarbit, gandindu-ma la adevaratii poeti care probabil ca au spasme in mormant auzind porcariile astea.
Replica mea:
Dragii mei “poeti”, singuri ati spus ca poezia are un scop corectiv. Daca e asa voi incercati sa corectati o societae inegala, tulburata, haotica cu niste lucrari si mai haotice? Mi se pare cel putin stupid. Ca sa demonstrati ceva trebuie sa nu respectati standardul (de astazi) si sa scrieti omogen, sa transmiteti nu numai sentimente, ci si mesaje, sa scrieti cu rima, sa aveti ritm. Cand toata lumea face rime de betivi neintelesi, voi sa scrieti ca Blake sau Byron.

hmmmm, oare are dreptate?? eu in Pauza dintre vene nu am scris cu rima. ce ma fac?

Leave a Reply

Your email address will not be published.