Metafizician + Artist + Moralist = Revoltat

Home » Metafizician + Artist + Moralist = Revoltat

aceasta este schema pe care o propune un eseist contemporan francez Bernard Henri Levy. sunt foarte de acord cu el. sigur, ma intreb cam in ce masura cartea mea reuseste sa prefigureze aceasta schema, dealtfel cam reductionista poate. pai, ia sa vedem>

metafizica are. pe mine ma preocupa problemele astea “fundamentale” unii zic ca e semn de maturizare poetica, altii de blazare. nu-mi dau seama exact. cert e ca explorez in cartea asta sensuri. dinauntru si din afara venelor. si din creier. si din inima. fac un fel de metafizica feminina daca o exista asa ceva.

partea artistica e implicita. orice creatie e un demers artistic nu mai insist.

moralista- aici e pe muchie de cutit. incerc sa interoghez problemele de cuplu din toate unghiurile, sa vad in ce masura perversiunea necesara desavrasirii de sine e sau nu in afara moralei. folosesc inca un limbaj oarecum vulgar dar in context e mult atenuat. da sunt o moralista. asta e chiar o fraza din Ioana Bradea si al ei Bagau which i adore. ca stil ca atitudine ca proiect.

= revoltata? da, foarte. excesul e in sensul asta o centura de castitate a stilului meu.

e cam aiurea sa vb despre mine si despre ce am facut in aceasta carte. dar ma ajuta la auconstientizare & asumare. ceea ce e lucru mare.

a propos, voi ce vreti de la o carte de poezie???

Leave a Reply

Your email address will not be published.