nu mi-a aparut cartea la Bookfest :)

Home » nu mi-a aparut cartea la Bookfest :)

bookfest 2007

am fost sambata la Bookfest. a fost f frumos. am intalnit multi cunoscuti, am facut o gramada de poze, si mi-am cumparat cateva carti dintre care 2 de poezie de la ed Vinea. am cunoscut-o si pe poeta Nina Cassian ceea ce a fost o mare onoare.

am vazut in catalogul de prezentare de la Cartea Romaneasca numele meu si al cartii. ca o tanara speranta. am aflat de la Dan Sociu ca in 2 saptamani apare  cartea si ca au fost niste probleme cu designul, ca cica directoarea de Art a plecat la alta editura si au trecut printr/o criza.

recunosc ca am sperat pana il ultima clipa ca o sa primesc un telefon. miruna in ziua de.. la ora de.. ai lansare. debutul meu a fost in Targ (noiembrie 2004 la Gaudeamus) asa ca mi-as fi dorit ca la alt targ sa apar acum.

sociu mi-a zis ca sunt “caldicele” cateva poeme si ca ar fi trebuit sa o iau in alta directie.

whatever.

coperta inca nu e finalizata au zis ca o sa-mi trimita sa aleg. vor fi niste tablouri ale unui pictor iesean cu care lucreaza ei si mie mi-a placut. el a semnat coperta celei mai recente carti a lui Nichita Danilov. si a lui e tot verde  🙂 dar a mea va fi alt fel de verde 🙂

cineva, nu spun nume dar persoana importanta , mi-a zis ca nu trebuia sa public la Cartea Romaneasca ca e o editura prea “oficiala” care nu prea se preteaza la spiritul de fronda din poemele mele. eu nu cred asta. eu cred ca e o editura serioasa care-si respecta autorii si evident are o rigiditate impusa de renumele sau. si oricum eu= fronda? mmmm. de-aia am numit-o  PAUZA dintre vene.  pentru ca e un moment de stop intre flashbackurile vietii in care ma intreb unde duce fronda, care e rostul ei, al meu, de ce naiba sa scriu si sa simt totul pana la durere cand as putea f bine sa fluier si sa nu privesc in jur , sa nu-mi mai fie frica??

erich fromm (un autor care-mi place mult, un fel de filosof f poet) spunea ceva care-mi place > daca fluieri in intuneric asta nu inseamna ca se face lumina.

nu vreau sa fluier . vreau sa privesc intunericul in ochi.

voi ce credeti : e naspa ca apar la Cartea Romaneasca? voi stiti ceva de editura asta? credeti ca editurile se poarta “altfel” cu poezia? conteaza atat de mult editura la care apari???? nu conteaza de fapr CE scrii?

mai vorbim. pa

Leave a Reply

Your email address will not be published.