mai am 2 examene si incep o polemica

salut.

vad ca mai veniti pe aici ceea ce e bine. as vrea sa vb mai mult. mi-au venit f multe idei in ultima vreme. m-am gandit sa fac o forma inedita de lansari la carte sub forma unor confesiuni. ma mai gandesc. cand imi schitez ceva mai clar in minte va intreb. oricum ma gandeam la un gen de lansare care sa ii apropie pe cititori, pe oameni pe care in mo normal n-au treba cu poezia. imi dau seama din ce in ce ca prapastia e tot mai mare.

jos am pus 2 poze de la facerea cartii. prima e intrarea la editura a doua cu manuscrisul pe masa lui Dan Sociu pt corectat. asta e un fel de invitatie in culise…

la editura pe calea victoriei

manuscrisul la corectat

in alta ordine de idei saptamana viitoare se intampla ceva f misto in Bucuresti> Noaptea Institutelor Culturale – cea mai lunga zi si noapte din an din 21 seara pana in 22 dimineata, vineri spre sambata. toate institutele culturale din Buc au programe dragutze: filme, dezbateri, expozitii si mancare traditionala. pe www.icr.ro gasiti programele la toate celelalte evenimente. eu voi fi intr-un juriu la Institutul Francez  la un recital de poezie si mixaje audio al unor tineri liceeni. evenimentul va fi moderat de Bogdan Ghiu si in juriu vor mai fi Octavian Soviany , Dan Sociu si o doamna din Franta * nu se stie sigur prezenta ei. totul asezonat cu petits croissants ca la mama lor. poate ne vedem acolo!

deci promit saptamana viitoare k  o sa postez 2 chestii imp> o explicatie in cateva cuvinte ce e cu poezia actuala si ce-si propune ea si ideea de lansare care mi-a venit.

pana atunci o saptamana frumoasa!

a, si trebuie sa-i raspund si lui luciat la un tag despre cele mai importante carti din viata mea. am promis.

ps> cum vi se pare noua interfata a blogului?? eu mor dupa ea. asta va ramane definitiv. imi place muuult!

13 gânduri despre „mai am 2 examene si incep o polemica

 1. Auzi, tu vrei sa incepi o polemica si prin toamna ? Vorbesc serios…m-am interesat si ai vizibilitate. Noi o sa organizam niste evenimente sub tutela Bibliotecii Metropolitane (tutela = ii promovam pe ei, dar echipa de PR actioneaza independent, contactul cu biblioteca fiind Nina Vasile, pe care zic eu ca o cunosti). Avem mai multe idei, insa s-au impus si vreo doua de la mine, una ar fi Comercial vs. Non-Comercial , O promovare de carte (Cred ca le vom cupla..am deja un personaj in minte) si un Postmodernism vs. Restul’ . Pe moment pare cam incoerent proiectul pentru ca asa si e. Vom vedea in curand ce si unde se va organiza (sunt mai multe spatii vizate) si eu ma voi ocupa si de comunicarea online.

  Per total (in faza asta, in care nu ai ce pierde) te-ar interesa participarea la o astfel de dezbatere 🙂 ? (Eu zic ca mi se vor aproba….daca nu, ii strang cu usa)

 2. Asta e ideea….la baza sta un program de promovare al Bibliotecii Metropolitane. Evenimentele ar trebui sa atraga cat mai multi oameni. De fapt, cam pe asta sta PR-ul iar in cazul asta, unde fondurile sunt limitate (adica tind spre zero pentru evenimente….subventiile vin doar pentru promovare) ne vor trebui sponsori…aici apare iar notiunea de public..etc 😀

 3. da am intels. am mai vb cu Nina pe tema asta. vtrebuie facut ceva pt Biblioteca ca e un loc f frumos. gandeste-te poate asociezi promovarea biblioteacii cu o campanie de promovare a lecturii printre tineri (eventual prin licee ca asta e o zona f buna de dezvoltare). poate poti colabora cu cei de la fundatia NOI CITIM. ii bagi si pe cei de la Cotidianul in combinatie si ar putea iesi un eveniment chiar de mare amploare.
  cand schitezi planul trimite-mi-l. si eu si O Soviany am fi bucurosi sa contribuim cu cate ceva.
  mailul meu> miruna17vlada@yahoo.com si e si id de mess.

 4. Suntem vreo 5 oameni..trebuie sa vedem ce si unde plasam. Voiam sa bagam mai tot trustul Catavencu in combinatie. Eu treubie sa vorbesc cu ei pentru alt eveniment…trebuie tatonat terenul putin. Dar intai…sa vina proiectul.

  Da…am incercat la faza chestionarelor abordarea asta (cea cu ”Noi citim”). Nu merge. Stiu ca va place versiunea idilica in care tinerii romani sunt prost ghidati. Eu ma rezum doar la a spune ca in marea lor parte sunt cam prosti. Puterea exemplului nu prea mai functioneaza. Dar nevoile artificiale da. Culturalizarea ar trebui sa fie naturala pentru om, conform piramidei lui Maslow. Din pacate multi se reduc la primele doua drepte. I-am si spus Ninei ca eu ma ocup de partea agresiva a campaniei. Vreau sa-i fac sa vina la Biblioteca indiferent daca au sau nu nevoie. Vor avea.

  Am si niste idei de clipuri…insa vad ca nu se misca mult in faza asta. Trebuie sa ma intorc si in Bucuresti 😦

 5. in primul rand piramida lui maslow e un cliseu al psihologiei anilor 50 demonstrat a fi un super rateu (de spihologii contemporani). nevoile alea nu sunt deloc intr-o ordine prestabilita pt toata lumea. no offence, dar argumentul nu e adecvat. partea agresiva… hmmm. cred ca nu isi are locul inttr-un proiect cultural. eventual intr-o campanie mediocra de publicitate unde agresivitatea si jignirea clientului e „cool”. daca ramai la ideea fixa ca arta poate fi tratata in promovare ca o marfa de rand atunci nu cred ca iti vor functiona planurile. e o greseala din start.
  dar cine stie, poate imi dovedesti ca ma insel. pana la proba contrarie insa…. ramane cum am vorbit.

 6. Hmm..ba da, pentru oamenii simpli este adecvata piramida. Si mai toti psihologii moderni o pun la baza dezvoltarilor ulterioare.

  Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Agresivitate inseamna ca nu ne pot ignora.

  Te-am adaugat in lista 😛 (gasesti ID-ul meu si pe blog)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s