am salvat Rosia Montana?

Home » am salvat Rosia Montana?

mascota fanfest moima

am fost invitata la FANFEST editia a4a. s-a amenajat un cort special pentru teatru si literatura. Ovia Herbert si Catalina George au organizat in cele 3 seri ale festivalului Efectul de seara, proiectul lor de discutii cu tinerii artisti pe care il organizeaza de obicei in Green Hours.

eu si octavian soviany am fost prezenti cu o discutie despre rolul artistilor in activitatile civice, despre literatura contemporana si lecturi in a doua seara. publicul a fost cam jumate din cat era la o piesa de teatru dar au fost activi au intrebat si-au spus parerea si s-a creat o atmosfera ok. alaturi de noi a fost si muzicianul A G Wineberger. f inflacarat tipul, cu un discurs militant americanoid- tu insuti trevbuie sa-ti indeplinesti visul bla bla. i-a starnit pe tinerii prezenti la dispute ideologice.

ce mi-a placut:

am dormit in fan

dimineata pe la 8 vedem norii langa dealul unde eram campati

am ascultat muzica buna

am vazut cateva pise de teatru fff misto

am aflat mai multe despre teatru forum, o forma interesanta de arta participativa

am aflat mai multe despre drama locuitorilor din Rosia Montana

am vazut multi adolescenti beti, teribilisti, scarbosi

am vazut multe gunoaie aruncate pe jos ca si la “salvati vama veche”

am ascultat texte misto din alex vakulovski si mihai gotiu

dupa ce am citit cateva poeme din Pauza dintre vene cativa din public mi-au cerut la sfarsit hartiile printate, sa le mai citeasca o data acasa.

vreau sa merg si la anul. dar mai intai sa speram ca in septembrie se voteaza legea de interzicere a cianurii.  sustineti si voi campania pe www.faracianura.ro

am invata un lucru: ca sa salvam alte lucruri trebuie sa ne salvam mai intai pe noi insine. si daca venim la un festival de protectia mediului doar pentru a ne imbata si a face dezastru in jur ca la orice alta manifestare din piata publica atunci e clar ca salvarea e departe. important e totusi ca mesajul ecologic sa ajunga la cat mai multi.

uite un slogan nou: ecologie prin poezie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.