Lansarea (episodul I)

Home » Lansarea (episodul I)

azi 25 noiembrie ora 12 am avut, asa cum va anuntasem prima lansare a pauzei dintre vene, la Targul Gaudeamus. intr-o companie selecta – poetii Elena Vladareanu si Dan Sociu, concomitent cu lansarea poetului Horatiu Decuble prezentat de criticii Mircea Martin si Paul Cernat. Vasile Ernu a oficiat intalnirea ca si gazda poliromista.

in primul rand mi-a placut standul de lansari pe care l-au amenajat: plin de poze cu scriitorii publicati la Polirom in alb negru. eram efectiv asaltati de fete celebre, unele necunoscute prin figura doar prin nume, cateva m-au socat… oricum, avea un efect hipnotic inserierea lor in jurul invitatilor ce poposeau acolo… problema insa a fost sonorizarea. era un microfon si o boxa dar ele nu faceau deloc fata vuietului din Targ si asta s-a cam simtit- la un moment nici eu nu auzeam ce spun ceilalti si erau langa mine. dar asa e in targ, trecem peste.

mi-a placut f mult ca si Elena si Dan au fost destul de eliptici. scurt si la obiect. Elena a vb prima, aducand discutiei un artificiu f creativ, care ne-a surprins pe toti. a pus pe masa o marioneta mica de lemn, punandu-i pe toti cei prezenti sa-si inchipuie ca ar fi acea marioneta si s-ar apuca sa scrie.  despre ce ar scrie? despre lipsa de afectiune, despre limita, neputinta, teama, nevoia de dragoste etc. adaugand ca ceva similar am facut si eu in aceasta carte. mi-a placut mult asta.

apoi Dan Sociu, care a spus transant ca ii place poezia inteligenta, ironica, poate chiar cinica si ca in spatele mastii “romantice” pe care o afisez in acest volum lui ii place doar latura asta “feminista” si atroce. si a citat cateva versuri.

apoi am vb eu declarand de la bun inceput ca Pauza dintre vene e un volum de dragoste si il asum ca atare, ca il simt ca pe o alta etapa in parcursul meu poetic, ca i-am ales pe Elena si pe Dan pentru ca ei au insemnat mult pentru mine ca poeta si i-am invitat pe toti pe blog, aici, pentru alte detalii.

si cam atat a fost.

iata povestea si in poze (copyright un-cristian, caruia ii multumesc :)).

PS : urmeaza cat de curand o lansare mai pompoasa si la Carturesti, dar e inca “in constructie”. revin cu detalii la timpul potrivit!

– cartile proaspat lansate, in vazul tuturor

gaudeamus-25112007-003.jpg

– poza “gandita, de mare efect: cartea, eu si O.

gaudeamus-25112007-004.jpg

– toata”gasca”: ernu, eu dan, elena, dl Martin, dl Cernat si Horatiu

gaudeamus-25112007-011.jpg

– in actiune

gaudeamus-25112007-013.jpggaudeamus-25112007-014.jpggaudeamus-25112007-033.jpg

– o poza care imi pace fff mult – triunghiul de foc – eu Elena ca doua surori si intre noi Sylvia PLath o autoare pe care o citez frecvent in carte….

gaudeamus-25112007-036.jpg

– Dan, patruns de cuvintele spuse

gaudeamus-25112007-037.jpg

– eu, cuvintele de final

gaudeamus-25112007-042.jpggaudeamus-25112007-039.jpg

multumesc tutoror celor prezenti, in special: oana si veronica de la CTR (colege de munca), Nico(prietena si colega de Fac), Mircea Valeriu Popa (prieten poet), Daniel Cristea Enache(critic), Cristian Teodorescu( redactor sef Cotianul sectia Cultura), Oana NInu (poeta, prietena), un_cristian(creator de proiecte, creierul revistei pana mea). si mai sunt. daca mi-i amintesc ii adaug. si evident lui O, pentru dragostea si sustinerea morala. asa cum i-am scris si pe cartea cu autograf

pentru ca mi-ai daruit aceasta carte

Leave a Reply

Your email address will not be published.