Biblioteca si extrauterinitatea.. dintre vene

Home » Biblioteca si extrauterinitatea.. dintre vene

vineri de sfantul Andrei cu strigoii in spinare am avut o noua lansare la Biblioteca Mare. ha, uite ce rime strambe.

a fost mai mult o intalnire cu membrii Atelierului de poezie coordonat de Nina Vasile, care are o initiativa extraordinara si pe care doresc sa o felicit cu ocazia aceasta. un fel de cursuri de creative writing dar intr-un stil aparte, care descatuseaza imaginatia celor prezenti. ( marturisire: cand o sa ma fac mare o sa obtin o finantare si o sa o ajut pe Nina sa dezvolte aceasta initiativa si sa fie remunerata cum se cuvine pentru asta…)

au fost cam 25 de persoane, de toate varstele. jumatate dintre ei erau poetii Atelierului cu care mi-a facut mare placere sa ma intalnesc. adolescenti si studenti la Litere pasionati de poezie, si mai ales, problematizand poezia, ceea ce m-a incantat.

s-a discutat liber despre mine si poezia mea si evolutia de la Poemextrauterine la Pauza dintre vene (am citit cate un grupaj din ambele carti). O Soviany a centrat de la inceput discutia pe tema extrauterinitatii intrebandu-ma la ce ma refeream in Manifestul extrauterin publicat acum 3 ani in revista Paradigma. si de aici a inceput o lunga si frumoasa discutie despre ce ar putea sa insemne extrauterinitatea in poezia mea si cum s-a transformat ea in noul volum. Nora Iuga, in verva ca de fiecare data, a spus transant ca desi fantezia si expresivitatea abunda in primul volum, ea prefera profunzimea si acuitatea sentimentelor exprimate in Pauza. la fel a sustinut si poetul Mircea Valeriu Popa (urmatorul nostru invitat la Cafeneaua Erotica in Club A pe 7 dec ora 19). membrii Atelierului au tinut sa ma intrebe care sunt “tehnicile” scrisului meu si cat de autentic este un dicteu automat. le-am povestit despre cum scriu despre vise si despre cum poezia isi gaseste singura propria cale prin cuvintele mele. si Nora a vorbit f frumos despre dicteu, aceasta fiind specialitatea sa si despre “trucurile” meseriei.

mi-a placut foarte mult imaginea evocata de una dintre participante, Miruna 🙂 , eleva la Colegiul Eminescu unde am invatat si eu (si eleva a lui Soviany) pentru a descrie poezia mea comparativ cu cea a Nore – la mine ea simte poezia venind in blocuri cu goluri (as spune chiar “pauze) de sens, blocuri care aparent nu au nici o legatura, blocuri explozive de imagini. iar la nora simte o tesatura intortocheata in spatele careia Nora insufla un sens unitar, “crosetat” pe ascuns. amandoua am fost incantate de aceasta viziune.

dupa 2 ore de poezie si discutii am incheiat seara, oferind cadou Atelierului ambele mele carti.

a urmat apoi o frumoasa discutie post factum intr-un local cu totul special, Frame de la Romana, unde un iluzionist ne-a fermecat privirile cu trucuri si o vestala ne-a servit la masa cu un zambet cald pe buze ( ca in reclama la ING aproape…)

multumesc colegelor de la facultate prezente si Ninei Vasile pentru invitatia in frumoasa sala a Bibliotecii Metropolitane ( care are un fond de carte f bogat, are o sala de lectura f eleganta si frumoasa si unde va recomand sa dati o tura).

astept impresii. cu bine,

Miruna

Leave a Reply

Your email address will not be published.