cand feminina, cand feminista…( episodul 3, 31.01.2008. club A)

Home » cand feminina, cand feminista…( episodul 3, 31.01.2008. club A)

rebuie sa povestesc ziua de ieri pentru ca a fost halucinanta. si m-am simtit efectiv pusa-n scena. o senzatie placuta dar si dureroasa pe alocuri.

1. de dimineata am filmat la Uniunea Scriitorilor pe calea victoriei un scurt clip de portret de scriitor pt TVR Cultural. partea aia pregatitoare m-a cam inchistat – asezare, aranjare de lumini, lavaliera, poezitie fixa, sa nu se auda nici un zgomot etc. primul poem l-am citit f crispata uitandu-ma numai in carte. (operatorul era f surpins ca nu imi stiu poemele pe de rost…:) apoi am mai inregistrat inca 2 poeme (si din Poemextrauterine si din Pauza dintre vene) si ma fost mai relaxata, am accentuat mai bine cuvintele si… m-am uitat in camera. mi-au spus ca a fost mult mai bine in a doua parte…

apoi am schimbat pozitia. m-am asezat in picioare langa o oglinda (ca doar eram in sala oglinzilor…loc cu multe conotatii pt mine – loculunde frecventam cenaclul Uniunii pe vremea lui Mincu si unde am cunoscut toata literatura romana..) aici a trebuit sa raspund la niste intrebari fize, clasice (deja profunda “ce este poezia..”) si sa vb despre mine si mai ales, cea care mi-a placut cel mai mult, daca eu considerca scriitorul are un rol in societate. (ia ghiciti ce-am zis..)

am plecat de acolo ametita. noroc ca a fost si O cu mine si m-a sustinut..

2. seara, am ajuns in club A pe la ora 5 jumate. sala era deja pregatita desi f intunecata. incet incet au inceput sa soseasca toti invitatii. si spectatorii. Oana Baluta, tocmai centrul de greutate al discutiei pe partea de feminism m-a anuntat ca nu mai poate ajunge. nici iovanel nu a ajuns. oana ninu a ajuns ceea ce m-a bucurat mult. (nu stiu cum, dar de fiecare data prezenta ei ma incalzeste.) dar maaaaaarea surpriza a serii a fost ca areusit sa ajunga the one and only ANGELA MARINESCU. m-am bucurat f mult. mai ales ca mi-a marturisit pe urma sca s-a simtit si ea f bine.

cand a sosot si Razvan Tupa deja discutia a pornit. am ascultat mai intai poemul Epoca Roz de pe cd recitat de mine. apoi razvan a inceput sa o intrebe pe angela despre noi, tinrele poete, considerate a face parte din “scoala ei” etc. ea a fost la fel de transanta ca de obicei.

mi-a placut f mult ca si oana s-a simtit in largul ei si a vb f mult si cu mult aplomb. asertiunile ei despre sondarea corporalitatii prin violenta mi s-au parut f interesante.

si eu am fost destul de virulenta mai ales ca razvan m-a si provocat pe alocuri. am incercat sa explic de ce reactia criticilor in fata poeziei feminine este atat de virulenta si m-am intrebat daca nu cumva poezia asa numit viscerala nu e chiar o poezie feminista, adica miluianta, vadit accentuata pentru a atrage atentia asupra unei nedreptati, traume etc

intrebarile si opiniile din public au adus si ele o contributie la discutie, facand-o mai dinamica.

salu prezenta lui un-cristian (care a facut si poze, multumesc.. ba chiar si un filmulet cu O), colegele de la fac ioana vlad, nico, andreea toma. bogdan hrib si andreea manea dela Tritonic, si vesnic criticul dar inteligentul cosmin dragomir, cu care ne-am si distrat in povesti dupa. plus alti spectatori, tineri, care nu au intrat in dialog.

pozele sosesc in cateva zile, ca nu le-am scos inca din aparat.

a fost o zi pe cinste. desi mi s-a parut ca m-am scaldat prea mult in sucul propriu al poemelor mele….

Leave a Reply

Your email address will not be published.