CARTURESTI 7 feb

Home » CARTURESTI 7 feb

buna seara

tocmai m-am intors de la una din cele mai reusite “lansari” din viata mea. desi nu a fost o lansare pt ca asta e doar cand apare cartea pt 1 oara cum observa cineva. sa-i zicem eveniment.

ce mi-a placut ff mult? pai sa le luam pe rand…

1. faptul ca azi la 14.45 am dat un interviu in direct la Radio Cultural (post de radio pe care a propos il puteti asculta LIVE  acum si pe internet cu un click  aici si va garantez ca au programe f variate si de calitate) luat de poeta Adela Greceanu care m-a inseninat. am vb despre carte & bloguri ca noua punte de comunicare intre scriitor si cititor. acest prim moment mi-a dat un suflu proaspat. puteti asculta un reportaj de la lansare miine dimineata (vineri, 8 februarie), intre 10.45 si 11 la emisiunea “Masina de citit” realizat de Anca Mateescu

2. cand am ajuns in Carturesti totul era frumos, parca desprins dintr-un vis – atmosfera calda, ceaiul aburind, scaune mici si apropiate, tablouri stranii pe pereti. nota 10 acestui local unde am visat mereu sa-mi fac o lansare. as vrea sa colaboram si pe viitor.

3. lorena si beatrice care erau extrem de frumoase (f elegante..) ajunsesera mai devreme, pt pregatiri..

4. vasile ernu, un moderator atipic dar care emana energii pozitive :). mi-a placut ca la un moment a participat la discutie pe post de scriitor si a pov despre experienta lui cu blogu.  ii multumesc pt organizarea evenimentului. si mai ales pt afis, care mi-a mers la suflet (dealtfel inainte sa plec l-am dezlipit pe cel de la intrare si l-am lipit acum pe biblioteca de la mine din camera :)..)

5. O, care avea putin trac nu stiu de ce,(era si cam obo..) dar care a avut un discurs f misto 😉 a vb si el despre blogul lui pe care nu a mai postat nimic de 5 luni 🙂

6. spectatorii, cunoscuti si mai putin cunoscuti dar pe care i-am simtit aproape.

7. iar momentul de recital de la final m-a lasat pe spate. m-a emotionat ffff mult. lorena a regizat totul ca pe un joc inocent dar si pervers de sah. mi-a placut ideea. lorena era el beatrice era ea (adica eu). beatrice a fost f gingasa. m-a emotionat f mult si ce a spus despre carte si cum versurile “i-au intrat in vene” pt astfel de oameni si de momente merita sa scrii, sa suferi sa induri. acesti oameni speciali fac ca tot chinul sa merite.

va multumesc. mi-ati intrecut cu mult asteptarile pe care le aveam de la propria poezie.

gasiti pe blogul lui beatrice si un fel de recenzie mai mult “marturie” cu ce a simtit citind cartea. e coplesitor.

asa cum am spus la lansare, as vrea ca acest blog sa ma apropie de cei ce imi simt versurile dar sa reusesc sa ii inteleg si pe cei ce nu ajung la ele.  a propos de asta, a aparut in revista  NOUA LITERATURA  condusa de criticul Lumina Marcu si finantata de Uniunea Scriitorilor care mi s-a parut o revista f buna si diferita, (mai rigida totusi decat revista Pana mea..) f proaspata si care arata excelent desi e cam mare- m-am chinuit s-o car cu mine prin oras, se uita lumea luung la mine in metrou..) o prima recenzie negativa la cartea mea. interesant mi s-a parut ca autoarea recenziei da ca citate de versuri slabe si artificioase chiar versurile care au rascolit-o pe beatrice. ideea asta a doua senzatii opuse lasate de aceleasi cuvinte mi se pare provocatoare.

 si…

8.  cele 3 buchete superbe de flori primite de la andreea m (fac.), veronica (ctr) si bogdan hrib si andreea (ed Tritonic). plus al patrulea primit cu o seara inainte de la dna Vuscan fosta mea profa de engleza, o doamna de mare clasa.

au fost si cei de la Jurnalul Cultural de pe TVR Cultural, au luat cateva cadre si au plecat. cred ca am aparut in seara asta pe la 22.30. nu am vazut.

dupa lansare cei de la carturesti ne-au pus la dispozitie un ceai fff bun (putin acrisor si rosu) in canile acelea de lut f frumos pictate pe care le au. ne-am strans cei apropiati in jurul mesei si am mai stat la taclale.

si

9. mi-a placut ca au fot vreo 4 fotografi. si thanks to Nico care a fost fotograful meu personal. si a propos, nico primeste premiul de cea mai fidelaprietena si cititoare. a venit pana acum la toate cele 4 evenimente organizate cu Pauza.

si mai jos poze cu mine, O, beatrice, lorena, ernu si o parte a publicului..

PS. am auzit ca in club A i-am avut la concurenta pe marin si stefania  mincu  vorbind despre noile concepte teoretice ale generatiei 2000….

Constatatare> nu a venit nici un confrate scriitor… (in afara de prietenii valeriu mircea popa si dana staicu).

dscf2399.jpg

dscf2402.jpgdscf2398.jpgdscf2393.jpgdscf2389.jpgdscf2387.jpgdscf2384.jpg

si dupa ce am plecat din carturesti pt ca fetelor le era foame nu puteam sa nu trecem prin my favourite Vama Veche KM 0 si sa mancam traditionalul pui copt in lipie (enorm..) si limonada maaaare si gustoasa. am facut si multe planuri mari de cucerire a universului prin poezie…

ma simt bine. va multumesc. astept si impresiile voastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.