Campanie de promovare a poeziei romanesti la Targul de Carte de la Varsovia

Home » Campanie de promovare a poeziei romanesti la Targul de Carte de la Varsovia

Romania  a fost reprezentata la Targul International de Carte de la Varsovia, ce s-a desfasurat in perioada 15-18 mai, de 11 standuri, informeaza Romanian Global News.

Cele 11 standuri ale Romaniei de la Targul International de Carte de la Varsovia (unul fix si zece mobile) vor fi dedicate poeziei, o forma de creativitate in care romanii au excelat intotdeauna, dar care se mai degusta, peste tot in lume, doar de catre mici si relativ obscure comunitati de initiati. Siluetele in marime naturala ale catorva dintre poetii reprezentativi de astazi – Emil Brumaru, Marius Ianus, Claudiu Komartin, Angela Marinescu, Ileana Malancioiu, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop, Simona Popescu, Octavian Soviany, Robert Serban –  vor fi asezate, la deschidere, pe esplanada larga din fata Palatului Culturii si Stiintei, care gazduieste Targul, dupa care vor fi raspandite in cele mai vizitate locuri din Targ.
Fiecare silueta va purta cateva sute de fluturasi cu versuri din poetul respectiv, traduse de Joanna Kornas Warwas si Tomasz Klimkowski, unii dintre cei mai buni tineri traducatori de literatura romana din Polonia. Standul principal, inscriptionat cu numele poetilor romani, va prezenta publicului polonez carti aparute in principalele serii de poezie din Romania, de la Editurile “Cartea Romaneasca”, “Vinea” si “Brumar”.
Targul International de Carte de la Varsovia (ajuns acum la editia a cincizeci si treia, al carei invitat de onoare este Israelul) e unul dintre cele mai importante evenimente literare din Polonia si s-a desfasurat intre 15 si 18 mai, in impunatoarele sali ale Palatului Culturii si Stiintei din centrul capitalei poloneze. 

ce frumos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.