Gala Premiilor Luceafarul editia aV-a

cu intarziere, festivitatea a avut loc pe 29 mai 🙂

Sub auspiciile Anului European al Dialogului Intercultural s-a desfăşurat Gala Premiilor “Luceafărul”. Fundaţia cu acelaşi nume a acordat 12 distincţii în cadrul celei de a cincea ediţii, care a avut loc recent la Casa Vernescu. Festivitatea amintită este un program demarat în 2004, cu scopul de a reînvia tradiţia publicaţiei, promovînd valorile scrisului românesc contemporan. Anul acesta juriul a fost format din redactorii Luceafărului: Dan Cristea, Horia Gârbea, Simona Galaţchi, Gelu Negrea, Stelian Tăbăraş. S-au înmînat Premiul pentru Poezie: Petru Cârdu, Premiul pentru Proză: Gheorghe Schwartz, Premiul pentru Eseu: Octavian Soviany, Premiul pentru Traducere: Ioana Ieronim, Premiul pentru Publicistică: Clara Mărgineanu, Premiul pentru Debut în Critică Literară: Gabriela Gheorghişor, Premiile pentru Debut: Ofelia Prodan, Aida Hancer, Cătălina Cadinoiu, Premiul “Opera Omnia”: Dumitru Radu Popescu, Premiul de Excelenţă: Cornel Ungureanu, Premiul de Fidelitate: Ion Cucu.

În cadrul manifestării, solista folk Maria Gheorghiu a cîntat melodii pe versuri de Nichita Stănescu, Ana Blandiana şi Ştefan Augustin Doinaş. Festivitatea a inclus şi o expoziţie aparţinînd artistului fotograf Ion Cucu, imaginile ilustrînd scriitorii care au colaborat, de-a lungul vremii, cu revista Luceafărul.

 

5 gânduri despre „Gala Premiilor Luceafarul editia aV-a

  1. da, asa au luat premiul si Komartin, si Elena V (ea la mai multi ani dupa debutul editorial, dar si dupa cel din Luceafarul), oricum e premiul pentru debut in publicatia lor, asa ca poate la anul il ia Ruse. daca debuteaza in Luceafarul 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s