noua emisiune a adelei greceanu are blog!

Home » noua emisiune a adelei greceanu are blog!

vreau sa va fac acest cadou tare frumos.

 

Noua Revista Vorbita cu Adela Greceanu


Se scrie si se publica azi mai multa literatura decat oricand. Se scrie bine , adica profesionist , fara miza capodoperei. Desigur , mai sunt si exceptii. Nu se mai cauta geniul. Desigur , mai sunt si exceptii. Se cauta in general autori cu farmec , fara cusur in scriitura , daca se poate amatori de intalniri cu publicul. Literatura este astazi mai mult ca oricand o profesie. Asa cum unii sunt bucatari , altii avocati , altii designeri vestimentari , unii sunt scriitori.

Exista o piata a cartii guvernata de legi economice , de cerere si oferta. Exista o intreaga industrie a cartii din care fac parte editori , agenti literari , directori de promovare , cei ce se ocupa de relatiile cu presa… Intr-o mare masura ei fac cartile azi. Fiindca pe de-o parte cunosc asteptarile publicului si , pe de alta parte , sunt cumva cu un pas inaintea cererii si formeaza / dirijeaza asteptarile cititorilor. Incet , incet aceste mecanisme incep sa functioneze si la noi.

Noua Revista Vorbita va tine cont de toate acestea si va trata literatura din perspectiva zilelor noastre , asa cum ii sta bine unei emisiuni de traditie. Veti asculta scriitori romani si straini , editori , traducatori , agenti literari , librari , anticari dar si simpli cititori , intr-o combinatie radiogenica , in fiecare vineri de la ora 15 , incepand cu 29 februarie.

Adela Greceanu

Acum aproape zece ani am venit , ca absolventa a Facultatii de Jurnalistica din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu , la Radio Romania Cultural. Si aici am ramas. Am inceput cu scurte relatari in direct ( maximum 3 minute ) , reportaje , interviuri si am ajuns la emisiuni din ce in ce mai elaborate. Am scris trei carti de poezie: Titlul volumului meu , care ma preocupa atat de mult… , Editura Eminescu , Bucuresti , 1997 ( Marele premiu „Cristian Popescu” , premiul Asociatiei Scriitorilor din Sibiu , nominalizata la Premiul National de debut „Mihai Eminescu” , Botosani ) , Domnisoara Cvasi , Editura Vinea , Bucuresti , 2001 , si Intelegerea drept in inima , Paralela 45 , 2004. Criticul Marin Mincu a publicat in 1998 o antologie critica numita Poezia romana actuala. De la Adela Greceanu la Leonid Dimov. Am avut lecturi in tara si in strainatate , anul trecut am fost prima oara la un mare targ de carte , la Leipzig , unde am citit din romanul la care lucrez acum , „Mireasa cu sosete rosii” , un fragment tradus in germana de Georg Aescht si publicat in Romania literara. Colaborez in ultima vreme la Time Out , Dilema veche , Dilemateca si ma ocup de paginile de carte ale celei mai vechi publicatii de moda , Harper’s Bazaar ( are 140 de ani ) si ma trec fiori cand ma gandesc ca revista asta i-a gazduit pe artisti gen Salvador Dali , Andy Warhol , René Magritte.

click aici pt blogul emisiunii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.