Protest la Teatrul din Targoviste!!

Home » Protest la Teatrul din Targoviste!!

Noul Consiliu Local, majoritar PDL, al municipiului Targoviste, rezultat in urma alegerilor locale din iunie 2008, a votat in sedinta de ieri, 21 august, proiectul de hotarare privind transformarea Teatrului Municipal Tony Bulandra intr-o “sectie” a Directiei de Cultura, Sport, Turism, Tineret si Agrement din Primarie.

 

Conform deciziei adoptate ieri, in subordinea acestei directii vor exista, pe langa fostul Teatru Tony Bulandra si fostul Teatru pentru Copii si Tineret “Mihai Popescu”, Casa de cultura a Municipiului “I. Gh. Vasiliu” si Directia de Sport, Turism, Tineret si Agrement.

 

Din acest moment, Teatrul Municipal devine “sectie” in Primarie si, implicit, nu mai poate functiona in baza Legii Teatrelor 502/2006. Actorii devin “referenti” angajati ai Primariei, iar bugetul nu mai este gestionat de un manager, ci de Directia de cultura a Primariei. Directorului actual al TTB – Mihai Constantin Ranin – i s-a propus preluarea postului de director artistic peste cele doua sectii “teatrale” din Primarie, cenzurandu-i- se astfel puterea de decizie asupra bugetului si implicit asupra actului artistic. Aceasta reorganizare este bazata pe o decizie aberanta, fara suport juridic.

 

Mihai Constantin Ranin a anuntat ca va ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului Local.

FACEM APEL! la toti oamenii de cultura din Romania sa sprijine reinfiintarea teatrului, precum si sa previna asemenea acte pe viitor.

SA NE ALIEM CU TOTII IMPOTRIVA CELOR CARE INGROAPA CULTURA!

 

Pentru sprijin semnati http://www.petitieo nline.ro/ petitie-p5276104 7.html 

 

Multumim,

Teatrul Tony Bulandra Targoviste

Marta Banescu, PR

Tel: 0723 529 460

Leave a Reply

Your email address will not be published.