concurs de poezie

ÎNTÂLNIRILE DE LA NICULA

ed. a IV-a, Nicula, mai 2009

Concursul Naţional de Poezie ProVERS, ed. a III-a

Organizatori:

Primăria Municipală Gherla

Casa Municipală de Cultură Gherla

Mănăstirea Nicula

0264/242662 & 0742699745

concursulprovers@yahoo.com & http://www.concursulprovers.ro

ANUNŢ

O CONCURS NAŢIONAL DE POEZIE

Primăria Municipală Gherla şi Casa Municipală de Cultură Gherla, în colaborare cu Mănăstirea Nicula, organizează CONCURSUL NAŢIONAL DE POEZIE PProVERS, ed. a III-a, mai 2009. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

 

I. Volum de debut: scriitorii care au debutat în volum, la orice editură naţională sau internaţională (condiţie unică – ISBN), între 1.VI.2008-1.IV.2009, pot trimite, într-un plic A4, volumul de debut, în 5 exemplare, cu CV ataşat, sau in format electronic, pe adresa concursului. Va exista un singur premiu naţional. Până la 1 februarie 2009 se aşteaptă propuneri pentru Marele Premiu de Debut, din partea cititorilor, a scriitorilor, a criticilor, pe adresa concursului.

II. Grupaj de poezie în manuscris: tinerii poeţi, cu vârsta maximă de 30 de ani, nedebutanţi în volum şi (implicit) nemembri ai USR, pot trimite, până la data de 15.III.2009, minim 7 şi maxim 10 texte poetice, tehnoredactate faţă-verso, în 5 exemplare, la 1 rând, font Times New Roman, dimensiune 12. Într-un plic format A4 se introduce grupajul de poeme; pe prima pagină a grupajului este scris un motto; în acelaşi plic A4 se introduce un plic mic, închis, cu acelaşi motto scris pe verso; înăuntrul plicului concurentul va pune un CV care va cuprinde: a. motto-ul pus pe plicul mic şi pe grupajul de poezii; b. nume/prenume; c. dată/loc de naştere; d. studii, premii/distincţii/activitate culturale/literare; e. un crez poetic de maxim 10 rânduri; f. o fotografie tip buletin. Adresa la care vor fi trimise lucrările (pt. ambele secţiuni) este Casa Municipală de Cultură Gherla, P-ţa Libertăţii, nr. 1-2, mun. Gherla, jud. Cluj, cu menţiunea „Pentru Concursul de Poezie ProVERS – grupaj de poezie”. Grupajul de poeme poate fi trimis şi pe adresa concursulprovers@yahoo.com. În acest caz, se ataşează mesajului şi CV-ul.

 Juriul: 6 persoane – scriitori şi critici literari de marcă (componenţa juriului va fi făcută publică la 15 martie 2009).

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul ÎNTÂLNIRILOR DE LA NICULA, ed. a IV-a, mai 2009. Premii: Premiul naţional ProVERS pentru volum de debut: 1000 RON; Premiile pentru grupaje de poezie: Marele Premiu – 800 RON, Premiul I – 600 RON, Premiul II – 500 RON, Premiul III – 400 RON, Menţiune I – 300 RON, Menţiune II – 200 RON. Vor fi acordate premii suplimentare, oferite de instituţiile culturale clujene, de publicaţii şi edituri şi de persoane fizice: cărţi, abonamente, publicaţii, bani. Drumul, cazarea şi masa vor fi asigurate de către organizatori. Dead-line: 15 martie!

 *Contact:

Luigi BAMBULEA – 0742 699 745 / luigi16sem@yahoo.com

concursulprovers@yahoo.com / http://www.concursulprovers.ro

3 gânduri despre „concurs de poezie

  1. stii cumva daca s-a publicat componenta juriului? ai participat in anii anteriori la acest concurs? mi-ar plaea sa impartasim cateva impresii, nu neaparat in ceea ce priveste acest concurs

  2. dragii mei Cosmin si gabriel
    eu ma preluat pur si simplu un comunicat de presa primit despre acest concurs. fiti cu ochii pe site-ul oficial pt a afla detalii: deadline de trimitere, componenta juriului etc
    eu nu am participat anii trecuti la acest concurs si nu stiu despre el decat ca este un concurs de calitate, unde poeti cunoscuti din generatii diferite gen Ion Muresan sau Claudiu Komartin sunt implicati ca juriu. atat.
    sorry ca nu va pot oferi mai multe, doar atata stiu.
    succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s