concurs de poezie

Home » concurs de poezie

ÎNTÂLNIRILE DE LA NICULA

ed. a IV-a, Nicula, mai 2009

Concursul Naţional de Poezie ProVERS, ed. a III-a

Organizatori:

Primăria Municipală Gherla

Casa Municipală de Cultură Gherla

Mănăstirea Nicula

0264/242662 & 0742699745

concursulprovers@yahoo.com & www.concursulprovers.ro

ANUNŢ

O CONCURS NAŢIONAL DE POEZIE

Primăria Municipală Gherla şi Casa Municipală de Cultură Gherla, în colaborare cu Mănăstirea Nicula, organizează CONCURSUL NAŢIONAL DE POEZIE PProVERS, ed. a III-a, mai 2009. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:

 

I. Volum de debut: scriitorii care au debutat în volum, la orice editură naţională sau internaţională (condiţie unică – ISBN), între 1.VI.2008-1.IV.2009, pot trimite, într-un plic A4, volumul de debut, în 5 exemplare, cu CV ataşat, sau in format electronic, pe adresa concursului. Va exista un singur premiu naţional. Până la 1 februarie 2009 se aşteaptă propuneri pentru Marele Premiu de Debut, din partea cititorilor, a scriitorilor, a criticilor, pe adresa concursului.

II. Grupaj de poezie în manuscris: tinerii poeţi, cu vârsta maximă de 30 de ani, nedebutanţi în volum şi (implicit) nemembri ai USR, pot trimite, până la data de 15.III.2009, minim 7 şi maxim 10 texte poetice, tehnoredactate faţă-verso, în 5 exemplare, la 1 rând, font Times New Roman, dimensiune 12. Într-un plic format A4 se introduce grupajul de poeme; pe prima pagină a grupajului este scris un motto; în acelaşi plic A4 se introduce un plic mic, închis, cu acelaşi motto scris pe verso; înăuntrul plicului concurentul va pune un CV care va cuprinde: a. motto-ul pus pe plicul mic şi pe grupajul de poezii; b. nume/prenume; c. dată/loc de naştere; d. studii, premii/distincţii/activitate culturale/literare; e. un crez poetic de maxim 10 rânduri; f. o fotografie tip buletin. Adresa la care vor fi trimise lucrările (pt. ambele secţiuni) este Casa Municipală de Cultură Gherla, P-ţa Libertăţii, nr. 1-2, mun. Gherla, jud. Cluj, cu menţiunea „Pentru Concursul de Poezie ProVERS – grupaj de poezie”. Grupajul de poeme poate fi trimis şi pe adresa concursulprovers@yahoo.com. În acest caz, se ataşează mesajului şi CV-ul.

 Juriul: 6 persoane – scriitori şi critici literari de marcă (componenţa juriului va fi făcută publică la 15 martie 2009).

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul ÎNTÂLNIRILOR DE LA NICULA, ed. a IV-a, mai 2009. Premii: Premiul naţional ProVERS pentru volum de debut: 1000 RON; Premiile pentru grupaje de poezie: Marele Premiu – 800 RON, Premiul I – 600 RON, Premiul II – 500 RON, Premiul III – 400 RON, Menţiune I – 300 RON, Menţiune II – 200 RON. Vor fi acordate premii suplimentare, oferite de instituţiile culturale clujene, de publicaţii şi edituri şi de persoane fizice: cărţi, abonamente, publicaţii, bani. Drumul, cazarea şi masa vor fi asigurate de către organizatori. Dead-line: 15 martie!

 *Contact:

Luigi BAMBULEA – 0742 699 745 / luigi16sem@yahoo.com

concursulprovers@yahoo.com / www.concursulprovers.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.