19 martie Club A

Home » 19 martie Club A

Octavian Soviany

 isi lanseaza in cadrul Poeticilor Cotidianului prezentate de Razvan Tupa cel mai nou volum de critica literara – APOCALIPTICA TEXTULUI

de la (ora) 18.00, joi, pe 19 (martie)

in Club A

(str blănari nr 14)

poeticile cotidianului

va invita sa

vizionati

Apocaliptica textului

cu

Octavian Soviany

Vi se pare ca literatura incepe sa fie greu de distins in zgomotul de fond al ultimilor ani?

Critica literara are si scopul de a oferi repere teoretice in aceste situatii. Joi, 19 martie incercam sa deslusim putin tendintele ultimilor 20 de ani in literatura.

Un volum lansat de editura Palimpsest anul trecut reface pas cu pas framantarile teoretice si conceptuale ce au cuprins lumea literara din ultimii ani.

Cunoscut ca poet, prozator, dramaturg, Octavian Soviany este inca si mai respectat in calitate de critic literar. Cel mai recent volum de critica literara publicat de Octavian Soviany da numele intalnirii de joi din Club A si continua demersurile initiate de autor in „Textualism, postmodernism, apocaliptic” 1 si 2 (editura Pontica, 2000 si 2001) si in volumul „Experiment si angajare ontologica” (Gramar, 2002).

 Poate mai mult decat oricand, criticul literar, se vede nevoit in „Apocaliptica textului” sa defineasca un teritoriu nou al literaturii, iesit din zonele conturate de teoriile postmoderne ori de abordarile textualiste deja omologate din punct de vedere al istoriei literare.

 

O întâlnire prezentată de razvan tupa

Poeticile cotidianului se apropie de implinirea a 4 ani de cand functioneaza saptamanal in spatiul din Club A. In fiecare saptamana vom descoperi cate o carte nou aparuta in lectura publica si vom invita un scriitor contemporan sa fie supus intrebarilor dumneavoastra si sa vorbeasca despre scrisul sau (si al celor care l-au influentat).

fotografii-0238

Leave a Reply

Your email address will not be published.