primavara poetilor 2009

Home » primavara poetilor 2009

 

Festivalul Primavara Poetilor/Le Printemps des Poetes, aflat la editia a V-a în România, se va desfasura anul acesta între 23 si 29 martie.

 

 

 
Peste 65 de tari vor participa în luna martie la aceasta sarbatoare a poeziei!

Organizatorii generali ai festivalului sunt
Linda Maria Baros, Horia Gârbea, Uniunea Scriitorilor din România, Asociatia Scriitorilor din Bucuresti, Institutul Cultural Francez. Acestora li se adauga diferite centre si asociatii culturale, case de cultura si biblioteci judetene sau orasenesti, edituri, reviste sau librarii din tara. La organizarea evenimentelor din Bucuresti participa si poetii Dan Mircea Cipariu (atelier literar la Penitenciarul de maxima siguranta Rahova, lectura la Liceul de coregrafie Floria Capsali), Miruna Vlada, Peter Sragher si Andreea Novac (Primavara Poetilor în Club A – împreuna cu
Paul Radu, si lecturi în 30 de licee).

În 2009, Festivalul Primavara Poetilor/Le Printemps des Poetes se va derula în peste 50 de orase.
Printre invitatii straini se numara: Marlena Braester (Israel), Hanane Aad (Liban), Peter Waugh (Anglia/Austria), precum si artista Aida-Carmen Soanea (Franta).

 

 

Festivalul International Primavara poetilor  editia aV-a in  Club A

 

Marti 24 martie –  ora 18

  • Deschiderea oficiala a Festivalului
  • Dezbaterea: Scrisul urban contemporan – de la poezie la proza si retur

Invitati:  Andrei Ruse, Gelu Diaconu , George Vasilievici si criticul literar Felix Nicolau.

Moderator: Miruna Vlada

 

Tema dezbaterii va fi literatura autorilor tineri catalogata adesea drept mizerabilista, minimalista si mai ales “urbana”. Vom afla de la trei dintre autorii tineri cum e sa scrii poezie si proza in acelasi timp, daca mai sunt granite intre genurile literare si ce este in viziunea lor literatura urbana. Si fiindca toti trei au volume atat de poezie cat si de proza vreau sa aflam alaturi de ei cum e sa explorezi ambele genuri si care e mai urbana : poezia sau proza?

Autorii ne vor incanta in final si cu cateva din scrierile lor, in lectura proprie.

  • Intalnire inedita cu poetul Peter Waugh (Anglia/Austria) cu care vom vorbi despre si vom asculta Sound Poetry – un poetry performance pentru care este cunoscut in intreaga lume!

 

Vizitati si adresa oficiala a festivalului www.primavarapoetilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.