poeticile cotidianului
va invita sa
faceti
si sa desfaceti
RUBIK
cu
Simona Popescu
si o parte dintre autorii care au participat la scrierea acestui roman
Ana Chiritoiu, Cristina Foarfa, Gruia Dragomir, Radu Nedelcut, Anca Ionescu, Marieva Ionescu, Bogdan Boureanu, Dragos Carciga, Raluca Ciochina, Dan Dancescu, Brandusa Dragomir, Madalina Georgescu, Radu Leca, Sonia Lodi, Igor Mocanu, Dominika Ogrodnik, Eva Pervolovici, Ovidiu Pop, Alina Purcaru, Laura Sandu, Elena Stancu, Simona Vasilache.
ordinea este alfabetica, prezenta la poetici este sigura
pentru 7 dintre ei
puteti sa pariati pentru care
Timp de patru ani Simona Popescu a pus la cale impreuna cu studenti ai facultatii de litere o carte. Cartea este Rubik si a fost lansata anul trecut la editura Polirom.
“Întîlnirile noastre de miercuri seara, de la sala 314, n-aveau nimic din ritualurile şi cruzimile cenacliste. Eram un cerc de prieteni şi aveam ceva de făcut împreună. De la un punct încolo nici n-am mai vrut să primim oameni din afară, ca la un cenaclu, aveam impresia că ne fac să pierdem timpul. Ne-am tot văzut timp de 4 ani, deşi romanul propriu-zis l-am terminat în doi ani. Atunci ne-a venit ideea unei variante multimedia. A fost mai mult un pretext ca să continuăm să ne vedem.” spune Simona Popescu intr-un interviu acordat lui Cezar Paul Badescu pentru Adevarul.
Romanul este insotit de un DVD pe care se gaseste si o serie de filme scurte, pe ideile ce construiesc tesatura Rubik-ului. In cele cele doua ore de la poeticile cotidianului vom urmari si cateva dintre cele 60 de filme video si grupaje de fotografii (Din cuprins: Eu si trupul meu de Scama, Vind goblene, Mani Graff, Erno si Rubik la 314, Snake, Fetita, 1010, Degetul Soniei de la picior, Ce sa fac cu toate pozele astea, Ultimul nivel. 314, Eu imi amintesc atitea…). In Liftiera si ghergheful si Dosar „Goblenista” apare ca protagonista Doamna Lili, celebra liftiera si „goblenista” de la Teatrul National din Bucuresti.
O parte din filme sint editate de Eva Pervolovici, care a folosit fragmente din casetele realizate de Simona Popescu si Gruia Dragomir cu o camera video „de familie”. In „familie” apar autori rubici si prietenii lor. Alte citeva filme ii au ca autori pe citiva studenti (acum absolventi) ai sectiei Video de la Facultatea de Arte din Bucuresti. Mare parte din fondul sonor apartine prietenei de departe, Johanna Reich ( Germania ).
Ca un bonus pentru cei care deja stiu romanul Rubik, spectatorii poeticilor vor putea sa “guste” si
filmul lansarii acestei carti in versiunea gandita de Alexandru Patatici.
O întâlnire prezentată de razvan tupa
Leave a Reply