ruse si fluturele citesc la euridice

fluture

despre cenaclul euridice nu vreau sa ma mai exprim pt ca sunt patimasa si s-ar putea sa injur prea dur..

oricum stiu doar ca trebuia sa citeasca initial Cristina Ispas care s-a trezit evacuata de dl mincu fara drept de apel. cristina pe care vreau sa o felicit ca a castigat un important premiu la Festivalul Virgil Mazilescu derulat saptamana viitoare (desi remarcati a castigat.. sapt viitoare da??) la Corabia. tare as fi vrut si eu sa ajung acolo dar nu pot.

in fine, diseara de la 6 ii puteti auzi pe doi autori aflati la cativa ani lumina departare unul de altul (ca si tip de scriere). Andrei Ruse (care m-a cam evervat cu reactiile lui inconsecvente si teribiliste legate de Colocviul tinerilor scriitori) si Cristi Cotarcea.

iar la cenaclul tinut de Daniel Cristea Enache la Muzeul literaturii citeste in seara asta /din auzite/ domnul Ionel Ciupureanu (un poet absolut extraordinar din Craiova ce cu siguranta ar trebui mai mult promovat).

poeti si cenacluri avem doar cititori sa mai fie..

6 gânduri despre „ruse si fluturele citesc la euridice

 1. eu n-am avut nicio reactie, dap-ai inconsecventa, dap-ai teribilista, fata de colocviu. nu merg si-atat. wtf?!

  va comportati toti (in frunte cu the „un cristian”) ca niste copii care cred ca jucaria lor este cea mai frumoasa. unii gandesc diferit, acceptati si asta. 🙂

 2. andrei scuza-ma dar ar trebui sa mai recitesti reactiile de pe blogul tau / comentarii pe rocultura si sa poti decanta ce este in mod evident inconsecvent. o persoana care intai refuza apoi accepta apoi iar refuza e.. inconsecventa. iar partea cu teribilista nu e negativa, era doar o invitatie la multa lucidiate si argumente mai aplicate. de fiecare cand te-am auzit vorbind sau scriind negativ despre USR o faci in mod evident ca din avion fara pic de info despre in afara unor clisee „antisistem” doar partial adevarate si care nu vad in profunzime realitatile.
  la ce te referi cand spui „jucaria lor cea mai frumoasa”?? literatura??

 3. 1) singura confirmare a fost facuta lui „un cristian”, era mai mult o parere, pentru ca sincer n-am stiut ce naiba sa fac. asa ca nu vad inconsecventa pe care o judeci in felul asta.

  2) cat despre USR, intr-adevar, pe banii lor mie nu mi se fac carti „postale” cu poeme, probabil d-aia nu inteleg „literatura voastra”, pentru ca asta nu-i literatura, doamne iarta-ma.

  dar nu am comentat mare lucru, poti verifica toata arhiva blogului meu, chiar te rog. subliniaza apoi atacurile spre USR si publica-le. chiar sunt curios la ce am spus eu despre USR, in afara de a refuza invitatia si a ma intreba unde a fost aceasta uniune in cazul vakulovski? (printre altele, eu scriu pe blog cam tot ce se intampla cu mine, ca d-aia am blog, nu conteaza cat de bun sau prost e, cine-l citeste sau daca-l citeste cineva, nu-l folosesc numai in scopuri promotionale sau pentru poze, n-am facut nimic exgerat decat sa public o decizie si o parere de-a mea, fara jigniri sau alte prostii pe care nu stiu unde le vezi tu).

  la fel, am publicat si despre ce s-a intamplat la cenaclul Euridice, pe scurt, atat pe blogul meu, cat si pe blogul romanului. daca se intampla ceva ce ma deranja nu ezitam sa scriu. so?

  asta inseamna ca scriu negativ „ca din avion fara pic de info”? i-auzi… interesant. chiar foarte interesant. 🙂 sau conteaza numai parerile „voastre”? ca eu nu pricep.

  spui in post ca te-am enervat, desi noi doi n-am avut niciodata vren conflict (sau nu-mi aminesc eu), de la care sa porneasca asa ceva. mi se pare ca faza cu USRu’ si cei care „apara” „sistemul” (int-un stil religios, cine nu-i cu noi, e impotriva noastra) e cam exagerata.

  3) comentez din an in paste pe ROcultura, pentru ca nu prea ma mai intereseaza proiectul, avand in vedere numele care au aparut pe-acolo. probabil am mai lasat semne ici-colo, tot nu vad loviturile mele. vad doar pareri.

  in fine, deci e „literatura voastra”, nu literatura, sa fie clar inteles. literatura n-are orgolii si interese, voi aveti. 🙂

 4. draga andrei
  nu as vrea sa te inflacarezi asa. nu era deloc intentia mea. si cred ca asta imi mai lipsea – un conflict stupid cu tine..
  pe de o parte spui ca noi *desi nu inteleg care noi* facem judecati religioase de tipul; alb negru si apoi tu folosesti termenii adversativi voastre…
  am observat ca tie iti place sa lupti contra curentului si sa te victimizezi usor e ok asta si eu mai pic in aceste capcane si cerd ca e nevoie de oameni care sa critice. numai ca punctul meu de vedere e tocmai acesta / sa critice cu argumente intemeiate, in cunostinta de cauza. iar referirea la cartile postale finantate de USR e cel putin ciudata. sper ca nu insinuezi pueril ca cine participa in proiecte USR (cum a fost si colocviul unde USR a fost criticata virulent si judicios) ii devine servil. e totusi cam deplasat, avand in vedere ca vorbim de tineri autori sau manageri culturali cum e un cristian( pe care l-ai mentionat anapoda aici fiindca el este si a fost unul din cei mai virulenti critici ai „establishment/ului” de orice tip) care un puternic cult al individualitatii si al non manipularii..
  as incheia doar cu atat: anarhismul ca si tip de gandire a repreyentat enorm in dezvoltarea spiritului critic si a extinderii libertatii individului in raport cu statul. dar doar atat. de indata ce anarhistii au vrut sa substituie statul totul a devenit irational, tiranic si criminal. acu sper ca nu incepi sa ma acuzi ca te fac criminal. iti dau doar un sfat amical> nu te lasa furat de gandurile Anarhice impotriva „mainstream-ului” doar fiindca uneori mainstream/ul te deranjeaza. nu e deloc constructiv pentru nici una din parti.

 5. uite, daca „discutia” incepea asa, ajungeam poate mai departe. sfatul tau, bun de altfel, e la fel de valabil si pt tine. :p

  eu nu am niciun fel de problema cu acest USR, doar intrebari (destul de scarboase, as spune), care ma fac sa refuz orice participare la un eveniment organizat de / prin aceasta. cel putin, de cand cu reactia lui un cristian si altele de genul tau, sunt hotarat sa nu am vreo treaba ever, nici sa comentez subiectul.

  so that’s it 🙂 ne-auzim

 6. of andrei pai daca ai intrebari atunci cauta raspunsuri reale. eu si cred ca si cristi nu am vrut decat sa incercam sa dam astfel de raspunsuri . tu deja intr-un fel ai aruncat cu pietre (am in cap un mail al tau cred ca pe blogul soni in care scriai un post despre Usr in care spuneai ca nu vrei sa ai de-a face cu ei si altele). si nu stiu de ce ai castiga daca ai adopta strategia structului? nu ca as vrea sa te oblig sa discuti despre asta, dar nu cred ca e util nimanui sa traiasca cu preconceptii nefondate iar daca sunt fondate e dator sa verifice.
  sal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s