articol despre vandabilitatea poeziei

in Adevarul literar si artistic, semnat de Ioana Bogdan (la randul ei o poeta interesanta, castigatoare a concursului de la Cartea Romanaeasca) si Dan Boicea

mi-a placut viziunea asta. mi se pare realista

„E deja o modă să-ţi faci blog, să dai bine în poze, să te afişezi în companii selecte, să mai işti un scandal. E reţeta succesului comercial la noi. Nu are nicio legătură că-s premianţi sau consacraţi. Dar tipul de promovare e de multe ori lăudăroşenia şi praful de drojdie pompat la greu“.

Până la urmă care e miza? Să se vândă sau să fie şi valoroase?, se întreabă Andra Rotaru. „În continuare, autorii mari sunt destul de umbriţi de «bombele acneice», care nu se mai vindecă odată. Şi ar trebui să recunoască şi editurile că un autor care a confirmat cândva poate să scoată şi cărţi slabe. Nici premiile şi nici consacrarea nu-l îndreptăţesc să publice orice hârţogăraie slabă. Dar asta nu prea se cade… să informezi autorul că e nepublicabil, dacă are premiul Academiei, de exemplu. Ajungem să cumpărăm numele şi premiile luate cândva, nu cărţile. Ca un Dior contrafăcut, cu care iei ţeapă“, afirmă Andra Rotaru.

 

restul il gasiti aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s