seggau summer school – students’ special souvenir

Fotografii-0590

asa cum aminteam in matusalemica postare (de acum vreo 2 sapt) am fost 2 saptamani in austria langa orasul Graz langa satucul Leibnitz in castelul seggau. Tema a fost stat societate religie un model european. 80 de participanti si 27 de nationalitati. diversitatea asta a fost o mare provocare pt mine. Romanii macedonenii si ucrainienii au fost cei mai numerosi. Tema aparent suna boring a fost f interactiva desi programul a fost un pic suprasolicitant. Dimineata lectura cate unui profesor (nivelul academic a fost f ridicat iar diversitatea abordarilor o adevarata provocare – intr-o dimineata ni s-a  tinut o prelegere despre prejudecatile impotriva religiei de catre un episcop catolic si seara un economist ne-a vorbit despre societatea antreprenoriala). Intre ora 3 si 6 erau seminarii (dar interactive, de fiecare aveam cate o tema de pregatit in powerpoint si bibliografie de parcurs ceea ce a fost binevenit) si seara de la 8 cate un film ( a carui tema ne facea de fiecare sa dezbatem pana la miez de noapte in cafeneaua hotelului) sau o prelegere a cate unui profesor.

Cu ce m-am ales eu in urma acestei experiente

ü      O gasca de macedono-ucrainiano-romano-turco-kazaco-italiano-nigeriano minunati oameni , alaturi de care mi-am recapatat increderea in mine, alaturi de care am ras de era sa fac infarct, am dezbatut problemele balcanilor cu exemple vii si nu din carti, am dansat nebuneste, am facut balbadac in piscina. Iniante sa plec la seggau eram f deprimata – in cautarea jobului pierdut, cu facultatea dezumflata, prsiuni de la ai mei, presiuni financiare – senzatie acuta de ratare. Aceste 2 sapt au fost ca o adiere de aer curat ce m-a inzdravenit. Am recapatat forte noi.

ü      O gramada de noi cunostinte despre Balcani, regiune pe care intuiesc ca o voi analiza in disertatie si viitorul doctorat. Partea economica imbinatra cu cea istorica si cea geostrategica mi-au completat solid viziunea analitica. Asta de fapt a fost intententia pentru care am aplicat la aceasta scoala de vara.

ü      Noi argumente si interpretari ale societatii de consum si ale valorilor occidentului din perspectiva morala (o continuare a lungilor si intortocheatelor dezbateri de la cursul de etica cu dna miroiu) recunosc ca nu ma asteptam sa intalnesc niste profesori de filosofie etica atat de bime pregatiti si care sa imi dea atatea idei noi.

ü      O bursa de 4 luni la universitatea din graz din septembrieJ

ü      O bibliografie mai exstinsa si apropierea de niste profesori foarte competenti, cu metode si abordari mult diferite de cei din tara

am vizitat si o bucatica superba din slovenia – oraselul Maribor care seamana cu Sibiu

 Fotografii-0564

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s