European Union Prize for Literature

 

important de stiut:

In data de 28 septembrie 2009 va avea loc la Teatrul Flagey din Bruxelles ceremonia de acordare a Premiului pentru Literatura al Uniunii Europene. Acest premiu va fi acordat unui numar de 12 autori din cele 12 tari selectate pentru editia 2009: Austria, Croatia, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia

 La ceremonia organizata de Comisia Europeana si de consortiul care gestioneaza Premiul (format din Federatia Librarilor Europeni, Federatia Editorilor Europeni si Federatia Asociatiilor Europene de Scriitori) vor fi prezente numeroase personalitati europene ale lumii literare, culturale si politice, precum si scriitorul suedez Henning Mankell, ambasadorul Premiului in acest an. Ceremonia de premiere va urma conferintei “Culture in Motion” (28 septembrie) si va preceda Forumul Cultural European (29-30 septembrie) – doua evenimente culturale importante la nivel european organizate de Directia pentru Educatie si Cultura a Comisiei Europene (detalii pe http://ec.europa.eu/culture/news/news1904_en.htm ). Autorii si operele lor vor fi prezenti in octombrie la Targul de Carte de la Frankfurt, precum si la alte evenimente de promovare din 2009 si 2010. Tarile din care sunt selectati autorii sunt anuntate anual de catre consortiul care gestioneaza Premiul. Romania va participa alaturi de alte 11 tari selectate la o viitoare editie.

Mai multe informaţii despre Premiul pentru Literatură pe pagina oficială  www.euprizeliterature.eu si pe pagina Directiei Generale Educatie si Cultura  http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions/doc627_en.htm  .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s