Miruna, o poveste.. frumoasa

Miruna-nou-2008-mare Bogdan Suceava m-a dat pe spate cu aceasta poveste frumosa. am citit-o de ja de 2 ori. personajul Constantin Berca e uluitor.

m-am simtit ca in clasa a5-a cand citeam basme cu zane si legendele olimpului si nu ma abtineam sa-i intreb pe cei din jur in continuu: dar chestiile astea s-au intamplat intr-adevar?? personajele astea chiar exista?? si abia, tarziu, mateiu m-a invatat ca raspunsul la acesta intrebare e irelevant si ca frumusetea povestii sta in partea ei de taina.

am devenit fana B. Suceava!

PS si cred ca merita sa adaug faptul ca dupa ce am terminat de citit cartea si am inchis lumina sa ma culc, usa de la bucatarie s-a deschis brusc.. si intr-o fractiune de secunda lampa de la capul patului s-a aprins si s-a stins rapid… dar nu m-am speriat. era probabil Constantin Berca bucuros ca l-am savurat..

2 gânduri despre „Miruna, o poveste.. frumoasa

  1. Chiar azi am gandeam la B. S. Eu am citit numai Venea din timpul diez si desi e o carte buna, coerenta, cu stil, cu o constructie admirabila – am simtit eu ca ii lipseste ceva, un fel de viziune a sentimentelor. Ma gandeam ca e normal, oricum, scriitorul fiind matematician. Dar spune-mi, tu n-ai observat asta in Miruna, o poveste?

  2. draga mippie
    nuuuu, sub nici o forma nu lipseste asta din Miruna o poveste. chiar contrsuctia e pe filonul sentimentelor. e in anumite pasaje sentimentaloida chiar, dar mie imi place asta. mai ales ca am empatizat total, eu la randul meu avand un bunic povestitor, copilarind in lumea satului unde totul e inima si magie. am devenit si eu curioasa de romanul lui de la Polirom ca am auzit multe referinte bune. caci din Miruna mi-am dat seama clar- omul asta stie sa scrie si sa creeze poveste si atmosfera remarcabil..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s