singurul festival de poezie patriotica din Romania?!?

Singurul festival de poezie patriotică din România are loc în Gorj 

42-16335654

 Comuna gorjeană Schela este gazda singurului festival de poezie şi muzică patriotică din România. Evenimentul, organizat de Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, se va desfăşura în acest week-end şi va cuprinde o serie de manifestări cultural-artistice. Festivalul de poezie patriotică se desfăşoară în Poiana lui Mihai din Schela, un aşezământ plin de istorie, acesta fiind ultimul loc prin care a trecut „domnitorul întregitor de ţară“ înainte de a fi asasinat la Câmpia Turzii. Potrivit lui Alexandru Băluţă, reprezentant al departamentului de politici culturale al Consiliul Judeţean Gorj, manifestarea din Poiana lui Mihai este unicul festival de poezie patriotică din ţară.

de aici

:))))

daaar,  mai avem o surpriza

Concursul National de Poezie “CARMEN PATRIAE”, alfat la a VII-a editie (7 noiembrie 2009) este organizat de Centrul Cultural “Reduta”. Concursul cu tema: Dragostea de tara, se adreseaza tuturor creatorilor romani, din tara si din diaspora, de orice varsta, indiferent daca sunt sau nu membri ai Uniunii Scriitorilor sau autori de volume publicate, dar in special, elevilor din scoli si licee, cenaclurilor literare ale acestora.
Poeziile (pot fi si scurte poeme in proza) vor fi dactilografiate obligatoriu si vor purta un motto, care se va regasi si pe un plic insotitor (inchis) continand datele de identificare: numele, cateva repere biografice, adresa ,numarul de telefon.
Paginile continand poeziile nu vor purta date de identificare, ci doar motto-ul regasit pe plicul ce va contine aceste date.
Textele (nu mai mult de zece titluri) vor fi trimise pe adresa: Centrul Cultural “Reduta” Brasov, str. Apollonia Hirscher nr.8, cod postal 500025,Brasov, Romania – cu mentiunea “Pentru Concursul Carmen Patriae” ( in cazul elevilor se va specifica: sectiunea elevi)
Data limita de prezentare: 15 octombrie 2009 (data postei).
Juriul (alcatuit din scriitori si critici literari) va decerna trei premii (I,II,III), o mentiune, precum si Marele Premiu “Carmen Patriae”-pentru fiecare sectiune in parte.
Castigatorii concursului vor fi anuntati, din timp, pentru a fi prezenti la festivitatea de premiere, care va avea loc sambata, 7 noiembrie 2009, la Centrul Cultural “Reduta” Brasov.

6 gânduri despre „singurul festival de poezie patriotica din Romania?!?

  1. Buna. Luni o sa ai un nou concurs, promovat de Colegiul National Grigore Moisil din Onesti si de Centrul de Experiente Pedagogice si Culturale tot din Onesti. Ghici despre ce e vorba. GC

  2. aoleu, tot un festival de poezie patriotica?? caci acea institutie are un nume cam ciudat: Experiente pedagogice si culturale… brrr deja mi-e frica :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s