Proiecte artistice europene la Cîmpina

Home » Proiecte artistice europene la Cîmpina

eu am copilărit într.un sat de lângă oraşul Cîmpina de care şi astăzi mă simt foarte legată. aşa că scriu cu bucurie despre acest proiect îndrăzneţ care se întâmplă acolo zilele următoare: 

Asociatia Euroarte anunta lansarea proiectului EuroArt Camp. Finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, EuroArt Camp este o tabara internationala cu focus pe activitati foto si video, ce se va desfasura la Campina in perioada 19-26 aprilie 2010.

30 de tineri, 6 grupuri a cate 5 tineri fotografi din Germania, Estonia, Spania, Turcia, Cehia si Romania se aduna o saptamana pentru a isi pune talentul, creativitatea  si abilitatile la incercare si a invata unii de la altii.

Workshopuri foto si video, seri interculturale, jocuri de socializare si de dezvoltare personala, exercitii de improvizatie, videoproiectii, petreceri si alte metode de educatie non-formala sunt doar cateva dintre atractiile proiectului EuroArt Camp.

Comunitatea din Campina s-a aratat extrem de interesata de evenimentul international pe care il va gazdui, planuind sa se implice prin participarea la activitati a unor tineri pasionati de fotografie din localitate.

Proiectul este coordonat de Asociatia Euroarte in parteneriat cu alte 7 organizatii importante de tineret si culturale din Europa. Partenerii proiectului sunt:

–          International Student Club at CTU din Praga, Cehia;

–          European Intercultural Forum din Germania

–          Catalunia Voluntaria & Universidad de Murcia din Spania;

–          Dokuz Eylul University din Turcia;

–          Estonian UNESCO Youth Association din Estonia;

–          Casa de Cultura Geo Bogza din Campina, Romania;

–          Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, Romania.

La finalul taberei se va vernisa, la Casa de Cultura Geo Bogza din Campina,  expozitia foto cu cele mai frumoase imagini realizate in cele 7 zile de catre tinerii participanti. Expozitia va fi apoi reluata, in prima parte a lunii mai, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, si va fi itinerata, in lunile mai si iunie 2010, in cele 5 tari partenere la proiect.

mai multe pe blogul proiectului: www.euroartcamp.blogspot.com

f frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.