seminar de cooperare culturala europeana

e clar ca Romania duce mare lipsa de manageri culturali. asa ca va incurajez pe cei interesati sa participati la acest seminar gratuit, foarte util si practic. ca sa nu ne mai plangem ca nu se face nimic pentru cultura in Romania, hai noi ca societate civila si artisti independenti sa incepem sa folosim in acest sens  generoasele fonduri europene in proiecte viabile din care sa invete si institutiile statului.

Ce presupune un proiect de cooperare culturala? Cum dezvoltăm o idee de proiect de cooperare europeană și cum o punem în practică? De ce competente interculturale avem nevoie? Ce inseamna bune practici intr-un parteneriat cultural european? Cum transpunem o idee de proiect intr-un formular de cerere de finantare in cadrul Programului Cultura?Acestea sunt cateva din intrebarile esentiale la care vom raspunde in cadrul seminarului ”Cum initiem si gestionam un proiect de cooperare culturala europeana?” organizat de Punctul de Contact Cultural al Romaniei in zilele de 9 si 10 septembrie 2011, la sediul Muzeului Literaturii Romane din Bucuresti.
Seminarul va aborda tema cooperarii culturale transnationale dintr-o dublă perspectiva: conceptuala (elemente esentiale de care trebuie sa tinem cont in conceperea si implementarea unui proiect de cooperare, in dinamica unui parteneriat la nivel european) si tehnică (cum transpunem o idee de proiect in formularul de cerere de finantare pentru Programul Cultura 2007-2013).Seminarul va fi unul interactiv si se adresează tuturor operatorilor culturali (institutii, organizatii si firme cu activitate in domeniul culturii) care vor sa se implice in proiecte de cooperare la nivel europeananul acesta sau anul viitor. Evenimentul va fi sustinut de experti din cadrul Punctului de Contact Cultural al Romaniei si din punctele de contact cultural din Luxemburg si Malta.Cei interesati sa participe sunt rugati sa completeze formularul de inregistrare si sa-l trimita prin email la adresa bianca.floarea@eurocult.ro pană cel tarziu marti, 6 septembrie, ora 4 p.m. Atentie! Numarul de locuri este limitat. Vom selecta participantii pe baza relevantei seminarului pentru activitatea lor. Participarea este limitata la 1 reprezentant per institutie / organizatie.

Persoana de contact pentru acest seminar este Bianca Floarea, coordonator al Punctului de Contact Cultural – tel: 021.316.60.60

 Punctul de Contact Cultural (PCC) pentru Programul UE „Cultura (2007-2013)”
str. Barbu Delavrancea 57, etaj 1, Bucuresti, sector 1, cod  011353
Tel/fax: 021.3166060; 0213166061
E-mail: info_c2k@eurocult.ro
www.cultura2007.ro

Un gând despre „seminar de cooperare culturala europeana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s