INTERVIU ÎN VIITORUL ROMÂNIEI despre parcursul profesional

Home » INTERVIU ÎN VIITORUL ROMÂNIEI despre parcursul profesional

[:de]

Miruna Vlada este poetă. S-a format la Cenaclul Euridice condus de Marin Mincu, a debutat în 2004, a publicat până în prezent trei volume de poezie, iar pentru „Bosnia.Partaj” (2014) a primit Premiul Cartea de Poezie a anului 2014 la Gala Radio România Cultural.

Andrei Crăciun

Din 2013, Miruna este doctor în relații internaționale și în prezent predă la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Ocazional moderează dezbateri culturale și este membră a comitetului de conducere al PEN România.

Poemele ei au fost selecționate în mai multe antologii și traduse în mai multe limbi de circulație. Are în pregătire primul roman, „Anticoncepțional”.  Mai multe detalii despre Miruna, găsiți pe site-ul: http://www.mirunavlada.com .

Dumneavoastră aveți și o frumoasă carieră universitară, dar sunteți poetă mai ales. Cum e să fii poetă în România mileniului III, ce are specific o viață de poetă în zilele noastre?
M-am născut Miruna Troncotă, prin liceu am devenit oficial Miruna Vlada  (generic, deși scriam poezie din generală, dar fără nume de scenă). Și apoi am dus-o așa pe Vlada concomitent cu Troncotă. Apoi am fost cu intermitențe, când una, când alta, când amandouă. Faptul că am ales de la bun început un pseudonim cred că a reușit să demarcheze destul de bine teritoriile și să nu o iau razna complet. Când participam la evenimente literare eram una, în viața de “civilie” eram cealaltă. Cam de prin 2015, după volumul “Bosnia Partaj” (cel mai recent, nu ultimul sper)  s-au cam schimbat lucrurile.

Citiți interviul integral aici: https://viitorulromaniei.ro/2020/04/27/miruna-vlada-poeta-am-o-energie-din-asta-iluzorie-care-ma-face-sa-cred-ca-multe-lucruri-pe-care-le-fac-in-romania-au-un-impact-mai-mare/[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published.