Follow Me

Miruna Vlada

NĂSCUTĂ:

1986, București.

CONTACTEAZĂ-MĂ:

miruna17vlada(at)yahoo.com

ÎN CURS DE APARIȚIE:

comandă-mi cartea

 BIO

Short bio

Miruna Vlada (București, 1986) este scriitoare, analistă de relații internaționale și facilitator cultural. A publicat 3 volume de poezii în limba română: ``Poemextrauterine (2004, Editura Paralela 45), ``Pauza dintre vene`` (2007, Editura Cartea Românească-Polirom) și ``Bosnia.Partaj``) și ``Bosnia.Partaj`` (2014, Editura Cartea Românească- Polirom). A fost inclusă în mai multe antologii ale celor mai importanți poeți tineri români și a fost premiată pentru debut de Asociația Scriitorilor din București. A participat la mai multe lecturi și festivaluri internaționale de poezie (la Graz, Bruxelles, Berlin, Saraievo, Prishtina), iar în 2011 a susținut o lectură publică la Institutul Cultural Român din Londra cu renumitul poet Jo Shapcott. Pentru ``Bosnia Partaj`` a primit premiul ``Cea mai bună carte de poezie a anului 2014`` la Gala Națională a Radio România Cultural. Selecții din poemele ei au fost traduse în limbile albaneză, bosniacă, engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, macedoneană, sârbă, spaniolă, suedeză, ucraineană. În 2016 a primit bursa “Traduki Literary Residency” în Sarajevo. În prezent lucrează la primul ei roman intitulat - ``Anticoncepțional``. Începând din 2005, a organizat și moderat mai multe evenimente culturale în București. În perioada 2014-2015 a colaborat la organizarea de evenimente culturale în ``Conceptual Lab`` - un spațiu cultural alternativ din centrul Bucureștiului. În perioada 2012-2014 ea a fost gazda emisiunii de radio numită ``Romanian Letters`` difuzată săptămânal în direct la ActiveFM. În 2013, a obținut un doctorat în relațiile internaționale (axat pe o analiză constructivistă a politicii de extindere a UE în Balcanii de Vest) și pentru moment combină scrisul cu predarea studiilor est-europene la SNSPA București, cu activismul cultural în organizația PEN Club România și cu facilitarea de evenimente culturale.

Începuturi

Am fost concepută pe la final de 1985 (cred), apoi în primăvara lui 1986 a fost Cernobîlul, și apoi eu am fost livrată în august la maternitatea Spitalului Municipal din București.

Studii și cercetare

Miruna Vlada este pseudonimul meu literar. Partea mea de ne-literatură a fost (și este încă) foarte interesată de teoria politică și de cum ne condiționează contextele. Între 2005-2008 am făcut Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA București.

Alte publicații

Pe lângă poezie, mai public uneori și articole de opinie și eseuri în publicații culturale românești.

Participări în proiecte internaționale

În ultimii ani, am primit mai multe distincții literare și am ținut lecturi publice la festivaluri internaționale.

Alte activități

Îmi place să organizez atât ateliere de creative writing cât și să moderez evenimente culturale naționale și internaționale.